Onsdagen den 7 juni 2023

Bordtennisbordet

Samfällighetens pingisbord är ett så kallat utomhusbord, vilket klarar regn, kyla, och frost. Vi vill dock inte utsätta pingisbordet för onödig påfrestning. Däför har vi skapat regler som ska följas.

En kort instruktionsfilm för bordet kan ses på: https://www.youtube.com/watch?v=dFPUQnUOUtQ

För samfällighetens medlemmar

Bordet är till för samfällighetens medlemmar, såväl vuxna som barn. Självklart får bekanta till en medlem vara med och spela, men en medlem, en medems barn, eller en medlems släkting måste vara med. Om någon misstänker att bordet används utan närvaro av någon av dessa bör detta meddelas till någon i samfällighetens styrelse.

Säsong

Pingisbordet förvaras vintertid i skyddsrummet. Bordet tas ut från skyddsrummet under vårstädningen och sätts tillbaka i skyddsrummet under höststädningen. Bordet ska under vintertid förvaras ihopfällt med skyddsöverdrag.

Förvaring sommartid

Pingisbordet ska vara ihoppfällt med skyddsöverdrag när det inte används. Bordet förvaras under trappan till parkeringshuset nattetid. När personer som använt bordet inte tänker spela något mer för dagen fälls bordet ihop, skyddsöverdrag sätts på, och bordet rullas under trappan till parkeringen. Lås hjulen genom de oranga spakarna på hjulen.

Användning

Lås upp hjulen på bordet innan bordet rullas fram. Lås upp hjulen med hjälp av de oranga spakarna vid hjulen. Rulla fram bordet till lämplig plats för bordet. Området vid trapporna, mellan övre längan och mellanlängan är lämplig plats. Ta av skyddsöverdraget och lägg skyddet i väskan som hänger under trappan till garagehuset. Fäll sedan ned bordet genom att vrida de oranga spakarna på bordet så att bordsskivorna inte längre är låsta, och fäll sedan försiktigt ned bordsskivorna. En vuxen bör fälla ned bordet så ingen olycka inträffar.

Slag på bordet undvikas, för att öka bordets livslängd. Man får heller inte sitta, gå, eller hoppa på bordet.

Först till kvarn

Det finns inget bokningssystem till pingisbordet. Först till kvarn gäller. Vi rekommenderar dock att spela ihop eller turas om ifall flera vill spela på samma gång.